donderdag 15 oktober 2009

Herfst




Om de twee dames, die vanaf volgende week bij mij beginnen met de lessen om kaarten te maken in diverse technieken, alvast in de stemming te brengen, heb ik voor ieder een leuk herfstkaartje gemaakt. Hier in Noorwegen is Høst (herfst) een heel belangrijk jaargetijde. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd en allemaal opgehangen aan de herfst.
De patroontjes voor de beide kaarten had ik al een tijdje. Deze keer heb ik niet geborduurd met Madeira of Chrissie garen, maar met 1 draadje DMC-borduurgaren. Vond een doosje in de kast met een heleboel kleurtjes en ik vond ze erg goed passen bij de afbeeldingen op de kaarten.

dinsdag 13 oktober 2009

Uitdaging Hobbyjournaal

Ja hoor, weer een nieuwe uitdaging op het hobbyjournaal. En daar heb ik natuurlijk weer aan meegedaan. De maat van de witte kaart (ondergrond) is 13,5 x 13,5 cm. Daarop komt het rode karton van 13x13 en dan het design van 12,5 x 12,5 cmDan weer karton van 11,5 x 11,5 met design papier van 11x11 cmDe rode achtergrond bij het plaatje is 6x 9 cm. Het plaatje komt van een Noors knipvel en ik vond het hier erg leuk passen. Voor de driehoek heb ik een vierkant van 8x8 cm doormidden gesneden.Op het lintje zitten 4 bling-bling "kraaltjes"en de twee sneeuwvlokken maken het kaartje compleet. Ben er zelf wel tevreden over.

maandag 12 oktober 2009

Uitdaging Hobbyjournaal Jojo

Op het hobbyjournaal staan iedere week diverse uitdagingen. En de uitdaging van deze week (nr. 72) sprak me erg aan en ik heb deze keer dus meegedaan.
De optie voor deze week is: Bezoek de website van Kitty Franken: http://kittyfranken.blogspot.com/2009/09/supplies-white-paper-30x13-cm-stickers.html
En naast dit leuke patroon kun je op haar site nog veel meer leuke ideetjes opdoen.
Ik heb voor deze kaart gekozen van een beetje oranje-bruin cardstock van papierplaneten, het borduurpatroontje komt van een mal, het design-papier zat in het laatste boek van Nel van Veen en het geheel is afgewerkt met een stempel voor de komende kerstdagen.



donderdag 8 oktober 2009


Toen er voor de 1e keer eind oktober 2008 een beetje sneeuw viel, waren mijn kleinkinderen al helemaal door dolle. Ze wilden spelen in de sneeuw, maar helaas het was van korte duur.
Maar een paar weken later kwam dan het echte pak en iedere keer kwam er iets bij. Dat bleef liggen tot eind april en ze hebben ervan genoten.
Sneeuwpoppen gemaakt en natuurlijk moest er ook geleerd worden of ze op de skies konden staan en dan van de berg af konden glijden.
Het papier wat ik hier heb gebruikt is blauwe cardstock voor het matten van de foto's. Het design papier is Vintertid van Maja Design. In deze serie zitten echt hele leuke vellen, precies voor sneeuwfoto's. De tekst heb ik geprint op de cricut met de Plantin Schoolbook letter. De grootte stond op 1,5. Sneeuwvlokken heb ik ook uitgeprint met de cricut (George and Basic) en een paar met een pons. Deze pagina is voor in het boek van Annika. Een dergelijke heb ik ook gemaakt voor Caitlin.

maandag 5 oktober 2009

Geweldig leuk

Afgelopen donderdag heb ik samen met mijn dochter en kleindochter de “stoute” schoenen aangetrokken en zijn we het kantoor binnengestapt van de lokale krant. We hadden een aantal van onze creaties meegenomen en we hoopten dat er een journalist zou zijn, die tijd had om binnenkort met ons een praatje te komen maken. Maar er was een journaliste in huis en toen ze de creaties zag, wilde ze gelijk een gesprek met ons hebben. Helemaal geweldig natuurlijk. We vertelden wie we waren, waar we vandaan kwamen en waar we nu wonen. Ik gaf aan dat ik graag aan Noorse vrouwen hier in Tvedestrand “les” wilde geven in het maken van kaarten. Ik vertelde (zo goed en zo kwaad als het ging in het Noors) dat ik, naast de vergoeding van de materialen, graag contacten wil krijgen met vrouwen van mijn leeftijd. En natuurlijk wil ik de Noorse taal beter onder de knie krijgen en daar kunnen zij mij mee helpen.En afgelopen zaterdag staat het interview met foto’s van ons en van een aantal kaarten in de krant. Het ziet er hartstikke leuk uit. Het artikel heeft als titel meegekregen:Vil starte kortkurs. Syteknikk: Nederlandske Ans inviterer til sosiale kortlagekvelderVrij vertaald: Wil starten met kaartcursusBorduurtechniek: Nederlandse Ans nodigt uit voor sociale kaartmaakavonden.Het hele artikel beslaat een hele pagina. Verder staat er nog een advertentie dat je je aan kunt melden. En.............er heeft al een mevrouw gebeld die a.s. donderdag komt en mijn overbuurvrouw vindt het ook helemaal geweldig en is zaterdag ook al geweest. En ze nodigde me gelijk uit om woensdagavond te komen en dan mijn kaarten mee te brengen. Er komen een aantal vriendinnen van haar. Dus wie weet wat er allemaal te gebeuren staat

donderdag 1 oktober 2009

Ja hoor, ook in Noorwegen is het bellen blazen bekend bij kinderen. Malin en Annika zijn druk bezig aan het einde van de oprit en Caitlin kijkt toe. Deze layout was wederom een uitdaging op de Noorse scrapsite. Ik heb uit allerlei kleurtjes papier rondjes gestanst en die her en der opgeplakt. Op het rode cardstock heb ik gestempeld met versamark. Is niet zo heel goed te zien hier. De Noorse tekst: "hei, hei, se oss blåse bobler" heb ik gestanst met de Sizzix in hoofdletter en kleine letter. De swirls heb ik gestanst met de stansjes van Crealies. Die zijn echt geweldig. Als versiering ook nog een aantal knoopjes. Een vrolijk en gezellig geheel.................vind ik tenminste. Jij ook?