dinsdag 26 april 2011

Kerstkaarten maken met Pasen!

De dames van mijn hobbyclubje wilden na de Paasdagen starten om zo af en toe een Kerstkaartje te maken. Als we er iedere maand nu 1 f 2 maken, dan  hebben we tegen de Kerstdagen voldoende voorraad. Dus met al die vrije dagen ben ik eens op zoek gegaan. Dit kaartje heb ik gemaakt naar een idee uit hobbydol nr 63 (Chrissie meets Marieke). Heb er een beetje mijn eigen draai aan gegeven en nu maar hopen dat mijn Noorse vriendinnetjes het ook leuk vinden.

Heb intussen al heel wat knipvellen van Marieke en toen ik aan het zoeken was naar een leuk plaatje vond ik dit. Zo lief.............dat kleine meisje dat zich verstopt achter die hele grote kaars. In hobbydol nr 63 staat het patroontje. Maar met een andere plaatje en ik heb er een kerstkaartje van gemaakt. Morgen gaan we met dit kaartje starten.

En toen in in mijn hobbydolsboekjes aan het bladeren was, kwam ik dit leuke idee tegen. Gelukkig had ik nog een knipvel van Marieke met dit plaatje. Vind het resultaat erg lief en het is weer eens wat anders.

Ben natuurlijk weer heel erg benieuwd wat jullie er allemaal van vinden.

woensdag 20 april 2011

Heerlijk in het zonnetje aan het werk geweest

Op de club van Lichtvlinder (Bets) stond deze maand dit wedstrijdkaartje. Ben vorige week dus gelijk aan de slag gegaan met borduren en ja.....toen moest ik natuurlijk een plaatje hebben van een vogeltje. Dat was zoeken geblazen, maar het is me gelukt. Vind trouwens de kleuren echt vrolijk...past ook al een beetje bij Pasen.

Toen ik het nieuwe hobbydolsboekje kreeg met ideetjes van Jenine Siemerink kon ik het natuurlijk niet laten om me daarop te storten. Omdat ik helemaal dol ben op de paarse kleuren, was het voor mij geen "straf" om hiermee te gaan borduren. De harten heb ik gestanst met een nestability en de vlinders komen van een stans van Martha Stewart. Het is eigenlijk een hoekjesstans, maar je kunt hem natuurlijk ook hiervoor gebruiken.
Kaartje afgewerkt met een strik en een bloem. En klaar was Kees!

Ook dit kaartje stond in het nieuwe boekje van Jenine Siemerink in mijn favoriete kleuren. Ben er zelf weer erg tevreden over. En jullie!

Ga nu eerst maar eens even alle "rommel" opruimen, want er moet ook nog wel wat anders gedaan worden natuurlijk.
Allemaal een fijne dag!

donderdag 14 april 2011

De Noorse dames krijgen de smaak te pakken

Ook Tove, een Noorse vriendin en hobbymaatje van me, wilde ook wel eens een kaart ontwerpen, die we dan samen met ons woensdagavondclubje zouden gaan maken. Vorige week had ze alles voorbereid en we gingen dus vol goede moed aan de slag. Tove had kraaltjes gebruikt op haar kaart, maar die heb ik bij mezelf achterwege gelaten.
Vond het echt helemaal geweldig dat ze nu ook zelf aan de slag gaan. Het patroontje komt uit een agenda van 2010.

Toen ik vorige week een beetje aan het bekijken was welke knipvellen ik nog allemaal had, kwam ik dit lieve meisje tegen. Ben aan het knippen geslagen, maar had nog geen idee wat ik ermee zou gaan doen. Totdat ik dit leuke patroontje tegenkwam (van Chrissie) en dat vond ik er wel erg mooi bij passen. En mijn dochter, die niet zo'n hele grote fan is van geborduurde kaarten, vond deze helemaal geweldig. Fijn compliment voor mama dus.

En met al het opruimen kwam ik ook een boekje tegen over Hardanger. Had al wel een paar mallen, waaronder deze. Zondag was hier een regenachtige dag, dus wat kun je dan beter gaan doen.............jawel een kaartje prikken en borduren. Het garen dat ik heb gebruikt is van Chrissie en het plaatje is van Marieke. Zo zie je maar weer dat niet alleen Chrissie Marieke ontmoet, maar dat ik dat ook doe. En met heel veel plezier overigens.

Op het weblog van Marieke kwam ik deze kaart tegen (iets anders natuurlijk) en ik vond hem zo leuk, dat ik Marieke vroeg of ze het een probleem vond als ik ook zo'n kaart ging maken. Was geen probleem.............dus Marieke hartelijk bedankt voor de toestemming.
De dames waren gisteren enthousiast en willen ook zoiets gaan maken. Niet allemaal met hetzelfde designvel, maar dat zoeken we volgende week wel uit. Ik ben in ieder geval erg tevreden over dit mooie kaartje.

Jullie merken dus al dat ik echt niet stilzit. Trouwens, dat zou ik ook niet kunnen hoor. Als ik 's avonds op de bank zit en naar de tv kijk, moet ik wel iets doen, want anders val ik in slaap.
Ben heel benieuwd wat jullie weer vinden van al dit moois.
Ik ben tevreden en dat is heel wat waard of niet soms?

dinsdag 5 april 2011

Ja, weer wat nieuws!



Vorige week kwam er een berichtje van Christa Uithol, dat ze weer nieuwe patronen had. Ja en wat doe je dan...........je gaat kijken en natuurlijk kopen. Omdat het altijd handig is als je een geboortekaartje hebt en Marieke leuke knipvellen had voor zo'n kaartje, heb ik er dit van gemaakt. Lief he?

Zo af en toe kan er ook iemand wel eens een opkikkertje gebruiken. Dus toen ik in een doos met oudere knipvelletjes dit plaatje vond, was de keuze snel gemaakt. Zie nu dat links boven een bloemblaadje is verstopt. Zal het snel terughalen, maar ik laat de foto hier staan hoor.

In het nieuwe hobbyjournaal vond ik dit lieve patroontje. Met een plaatje van Marieke met lieve beertjes ligt er weer een kaartje voor iemand die of oma en opa zijn geworden of voor iemand die mama en papa zijn geworden.

Deze maand is een nichtje in Nederland van me jarig. Het valt net voor Pasen, dus dit vind ik wel een liefkaartje voor haar. Een lief jong eendje met blauwe druifjes zeggen dat het voorjaar is nu.

Ben natuurlijk weer heel erg benieuwd wat jullie van deze kaarten vinden.  Stuur je me een berichtje?

vrijdag 1 april 2011

Tweemaal een award ontvangen.

Wat een verwennerij deze week. Kon het wel even gebruiken. Ben behoorlijk verkouden en dan is een opkikkertje altijd leuk.
Dank je wel Sieneke ( http://sienekeskaartenblog.blogspot.com/ en Nel
Wil deze award graag doorgeven aan alle bloggers, die van tijd tot tijd mijn blog bezoeken.
Groetjes van Ans