zaterdag 31 december 2011

Wil al mijn volgers een fijne en gezellige jaarwisseling wensen en ik hoop dat 2012 voor iedereen een mooi jaar mag worden.

woensdag 21 december 2011

Wil jullie met


dit kaartje hele fijne, warme, gezellige en vrolijke kerstdagen wensen.

donderdag 15 december 2011

Echt de allerlaatste kaartjes van dit jaar


Het patroontje voor dit kaartje staat op de club van Christa Uithol en ik heb er deze kaart van gemaakt. Heb eigenlijk heel weinig echte mannenkaarten en vond hem echt wel stoer voor een man.


Dit patroontje staat in het nieuwe hobbydolsboekje van Chrissie en dit hebben we gisteravond gemaakt. De kaarten, die door de aanwezige dames zijn gemaakt hebben allemaal een andere kleur. Mijn rondje is geel, maar bij twee andere is die zwart. Wel leuk dat ze er zelf hun eigen interpretatie aan geven.

Wil gelijk even van deze gelegenheid gebruik maken om alle trouwe bloggers, die iedere keer weer een reactie achterlaten ontzettend bedanken voor de lieve woorden.
Verder wil ik iedereen hele fijne kerstdagen wensen en voor 2012 alle goeds en heel veel creativiteit.

vrijdag 9 december 2011

Belofte maakt schuld, dus ...............

hier zijn mijn gebreide kerstballen. Heb ze gisteravond in elkaar gezet en gevuld en nu kunnen jullie ze bewonderen.
Heb ze op een schaal gelegd, want de kerstboom (als ik er al eentje ga zetten) komt pas 2 dagen voor Kerstmis. Is gebruikelijk hier in Noorwegen.
Ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden.

Ik stel het heel erg op prijs als je een berichtje op mijn blog achterlaat.
Alvast hartelijk bedankt hiervoor.

dinsdag 6 december 2011

Dit is de laatste kerstkaart van dit jaar


Afgelopen week was ik aan het surfen en kwam toen terecht bij het blog van Sieneke. Daar stond een kaart, die me geweldig aanspraak. Zo'n kaart wilde ik ook maken met mijn clubje en Sieneke vond het een geweldige eer en vanaf deze plaats wil ik haar nog even hartelijk bedanken.
Ben dus zondag begonnen. Het is een patroon van Sjaak van Went, de mallen op de hoekjes zijn van Marianne Design en het plaatje is natuurlijk van...............Marieke.
Weet haast wel zeker dat mijn Noorse maatjes er ook enthousiast over zullen zijn.
Vind het iedere keer weer geweldig dat ik zulke leuke reacties van jullie krijg. Hartelijk bedankt daarvoor!

vrijdag 2 december 2011

Kerstkleed

In Noorwegen, waar ik sinds juli 2008 woon, is het gebruikelijk om je huis te versieren (pynten) in de decembermaand. Zodra de 1e adventszondag aanbreekt, zie je overal de kandelaars en sterren voor de ramen verschijnen. Ook de bomen in de tuin worden versierd met lampjes.
Er worden adventskaarsen (zijn kaarsen die genummerd zijn van 1 t/m 4 en dan het liefst in de kleur paars) op tafel gezet en zo wordt er iedere zondag een nieuwe kaars aangestoken.
De Noren gaan echt heel ver in het versieren, want in de winkels kun je van alles en nog wat kopen. Ik zag vitrages, beddengoed, hand- en theedoeken en natuurlijk ook eigen geborduurde kleedjes. Dus naast het borduren op kaarten heb ik me ook gestort op het borduren van een kerstkleed. En dit is het resultaat. Ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden.
Om mijn huis verder een beetje gezellig aan te kleden ben ik ook begonnen met het breien van kerstballen. Niet met een Noors patroon, maar ik heb pluizig glittergaren gekocht. Heb er nu drie af en nog drie te gaan. Als ze alle 6 klaar zijn, ga ik ze opvullen en zal ze hier komen showen.


Ik vind het helemaal geweldig dat er iedere keer zoveel blogvriendinnen een reactie achterlaten. Dank jullie wel daarvoor.
Fijn weekend allemaal!