maandag 24 december 2012


Vanuit een wit Tvedestrand wil ik mijn blogvriendinnen hele fijne, gezellige en vooral warme Kerstdagen wensen en een gezond en creatief 2013. Natuurlijk hoop ik weer veel mooie creaties te kunnen bewonderen van jullie.

Hartelijke groet van Ans

maandag 17 december 2012

Lekker bezig geweest gisteren


Een hartelijk welkom aan Cindy. 
Leuk dat je mijn blog hebt gevonden en wie weet, doe je wel inspiratie op bij me.

Ja, wat doe je met zoveel jampotjes…… rondom een haakwerkje en dan heb je leuke kerstlichtjes. Vond op een site een idee hoe te haken en omdat haken op dit moment in de mode is, ben ik aan de slag gegaan. 
Na het haken heb ik met rood garen een koordje gehaakt en dat door de bovenste gaatjes geregen. 
Ter versiering een echt Noors poppetje van hout erop bevestigd en de donkere dagen (die zijn er nu al volop) mogen komen. 
Waxinelichtjes volop….dus wie doet me wat.
Ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden natuurlijk.
Groetjes Ans


maandag 10 december 2012

Even geen kaartje, maar

een foto van het hele lieve boekenstadje Tvedestrand in Noorwegen, de plaats waar ik sinds juli 2008 woon. Gisteren was het hier bar en boos. Veel wind en ook heel veel sneeuw. Jullie vinden het misschien wel leuk om eens een fotootje te zien van mijn huidige woonplaats. Op de voorgrond zie je een groot meer (Tjenna) met een klein strandje. Daar is het heerlijk toeven in de zomermaanden.
Ben druk bezig met een laatste kaart voor a.s. woensdag. Maar die plaats ik hier nog niet. Eventjes wachten.
Fijne avond allemaal.
Groetjes Ans

zaterdag 8 december 2012

Wat hebben we afgelopen woensdag gemaakt

Vind het iedere keer weer zo gezellig om al die mooie kaarten, die jullie maken te bekijken en een reactie te geven. Verder ben ik erg blij met de reacties, die jullie aan mij geven. Dank jullie wel daarvoor.
Terwijl heel veel van mijn bloggers vast en zeker Sinterklaasavond aan het vieren waren, was het hier in Noorwegen een gewone avond. Maar omdat ik houd van tradities, en dus ook van de Nederlandse, had ik op tafel lekkere pepernoten gezet. Hier eten ze die ook wel, maar dan speciaal met Kerst. Op de achtergrond gezellige muziek en zo konden de dames aan de slag. Ze hadden me al eens gevraagd om eens een watervalkaart te maken en dus hebben we zo’n kaart gemaakt. We hadden allemaal andere kerstversieringen. Deze plaatjes komen van knipvellen van Marjolein Zweed. De dames moesten alles zelf snijden en tekenen en dat was op zich al een hele klus. Toen dat allemaal klaar was, konden ze eindelijk na een uurtje beginnen met borduren. Het borduurpatroontje staat in het hobbydolsboekje nr 68. Het ging allemaal heel goed en toen ze om 10 uur naar huis gingen, waren alle watervalletjes klaar.
Het was een gezellige avond. Aanstaande woensdag de laatste keer dit jaar. We beginnen weer in januari. Moet nog echt even na gaan denken wat we gaan doen. Maar gelukkig zie ik hier en daar ook leuke kaarten. Dus het komt vast wel weer goed.
Wens jullie allemaal nog een fijne zaterdag verder.
Groetjes Ans