dinsdag 30 augustus 2011

Kerstengeltje

Het kaartje dat we morgenavond gaan maken, heb ik eindelijk klaar. Het was veel borduren, maar zelf ben ik er erg tevreden over.
En deze keer eens geen kaart in mijn favoriete kleur lila of paars, maar rood.
De beide patroontjes komen uit een oude hobbydolls van Chrissie, nl. nr 6.
Op pagina 11 staan hier twee kaarten, die ik heb gecombineerd tot 1 kaart. Natuurlijk weet ik niet of de dames dit ook zo willen, maar de keus is aan hen.
Kleuren die ik heb gebruikt zijn:
Chrissie nr. 5
Madeira rood 1181 en rose 1120
Sulky goud
Madeira bruin


Vorige week kreeg ik van een hobbymaatje nog een ontzettend mooi boek met allerlei leuke wensen. Op het middenstukje heb ik al zo'n wens gebruikt.
Er staat:
En riktig god jul og de beste ønsker for det nye året.
(vertaald: een heel goede Kerst en de beste wensen voor het nieuwe jaar).

Natuurlijk ben ik weer erg benieuwd wat jullie van dit kaartje vinden.

Groetjes Ans

dinsdag 23 augustus 2011

Kaartje voor een jarig nichtje

Begin september wordt mijn nichtje alweer 8 jaar en bij zo'n verjaardag hoort natuurlijk een kaartje. Dus Sarah............binnenkort valt die in de bus bij jou hoor.


Het patroon voor dit kaartje vond ik in het hobbyjournaal nr. 34 en is getekend door Jenine. Zij had een herfstkaartje gemaakt, maar ik houd het nog even op de zomer.
Morgenavond komen de dames weer en omdat ik nog een paar leuke plaatjes had van Helene, gaan de dames hier ook mee aan de slag. We krijgen dus 5 verschillende kaarten en met die van mij erbij, worden het er 6.
Wat heb ik gebruikt:
Mettler garen nr. 9976 (groen) en 9921 (lichtpaars)
Geborduurd op wit linnenpersing papier en paars cardstock
Het 3d knipvel is van Marieke nr. 2453

woensdag 17 augustus 2011

Weer aan de slag met de club.........................., maar

ook nog een beetje nagenieten van de vakantie en van mijn 70e verjaardag afgelopen maandag. Heb ontzettend veel kaarten gekregen uit Nederland, Duitsland en Noorwegen, dus die worden allemaal door de dames bekeken.
Het wordt dus vast en zeker gezellig kletsen, een kopje koffie of thee met wat lekkers erbij en de eigenaresse van ons aller hobbywinkeltje uit Arendal komt vanavond afspraken maken over de cursus die ik bij haar ga geven. Ze wilde graag een keertje komen als mijn eigen maatjes hier ook zijn, want dan kan ze zien hoe het allemaal loopt (of niet).
Maar ik heb toch maar een kaartje voorbereid en dit is hem geworden.


Het is een van de nieuwste patronen van Christa Uithol (nr. 177) en ik heb er een beetje mijn eigen draai aan gegeven.
Gebruikte materialen:
cardstock groen 14 x 28 cm
designpapier Tilda 13,5 x 13,5 cm
wit cardstock 13 x 13 cm
knipvel is van Marieke (mijn favoriete plaatjes) nr. 2592
verder 4 takjes uitgeponst en 2 bloemetjes erbij.
garen: Madeira rood nr. 1181
Mettler rose nr. 9405
Mettler groen nr. 9976

Ben natuurlijk weer heel benieuwd wat jullie ervan vinden.


donderdag 11 augustus 2011

Hiep...hiep...hoera

Voor de verjaardag van mijn dochter heb ik deze kaart gemaakt. Het idee van de kaart staat in het boekje "Skandinavische kaarten". In het boekje hebben ze het hartje geborduurd op Aida linnen, maar ik heb het gedaan op papier. Het was wel een heel getel, maar oke...dan heb je ook wat.
Proficiat Nicole en een fijne dag.

woensdag 3 augustus 2011

Ook al is het vakantie........stilzitten kan ik niet


Hallo allemaal,
Moet beginnen met me te verontschuldigen dat de foto's niet helemaal recht zijn. Vind dit zelf jammer, maar ik beloof beterschap.

Dit is geen kaart, maar een doosje. Hier kunnen precies 5 kaarten in en dan is het een mooi en leuk verjaardagscadeau (vind ik zelf tenminste). Het patroon komt uit een boekje van Erica Fortgens (Kleurrijk borduren op papier).



Toen ik aan het bekijken was welke kerstknipvellen ik had en of ik er moest bestellen, kwam ik dit schitterende plaatje tegen. En of het zo moest wezen, het paste precies bij het randje dat ik geborduurd had. Het patroontje staat in hobbydols nr. 30 (bladzijde 6)


Bij Kerstmis horen natuurlijk ook kerstballen. Dit patroontje vond ik in een boekje van Joke de Vette (Nieuwe wenskaarten op papier).


Zo af en toe heb je ook wel eens een condoleancekaart nodig en dus heb ik met mijn clubje dit kaartje gemaakt. Het patroon staat ook in het boekje van Joke de Vette (Nieuwe wenskaarten op papier). Toen we het klaar hadden, zei een van de dames dat dit kaartje precies was wat ze nodig hadden voor de konfirmasjon (soort van belijdenis) in september. Vond het wel leuk om dat te horen.


Dit lieve kleine kaartje heb ik al een tijdje terug geborduurd. Het lag te wachten om afgewerkt te worden en plotseling (kun je soms zo hebben) kwam ik dit patroontje tegen van Marieke. Dus aan de slag en dit is het resultaat. Waar het borduurpatroontje in heeft gestaan, dat weet ik echt niet meer. Ben er zelf heel tevreden over.


Deze kaart vind ik helemaal geweldig. Jullie moeten me niet vragen waar ik het model vandaan heb, want dat weet ik echt niet meer.


Hoop dat jullie weer even hebben genoten van al dat moois (wat een eigendunk he?), maar op- of aanmerkingen zijn altijd welkom hoor.

Fijne dag allemaal.