maandag 21 februari 2011

Toch weer wat nieuws.

Voordat jullie gaan denken.....doet ze daar nog wel iets in het hoge Noorden, is mijn eerste taak vandaag om jullie mijn nieuwste creaties te tonen. Op de site van Monique (http://moniques-gezellige-borduurenscrapclub.clubs.nl/ kon je meedoen aan een opdracht om 5 kaarten te maken. Allereerst moest je een kaartje maken van 10x10 cm. Toen die af was, heb ik die gelijk verstuurd naar iemand. En.........geen foto gemaakt. Die kan ik dus niet laten zien.
De tweede opdracht was een ronde kaart. En wat een geluk, in het laatste hobbyjournaal (nr. 71) stond een leuk idee, dat ik naar eigen idee heb ingevuld. Geborduurd met Chrissie garen en het 3d plaatje is van Nel van Veen (Tierlantijntje). 
Dit is een patroontje van Christa Uithol. De kleuren komen niet zo heel goed tot hun recht. Heb geborduurd met paars garen van Mettler. Onder de witte hoekjes zit een paars hoekje en dat alles heb ik gezet op een witte kaart. Het knipvel is van Marieke. Ben helemaal verzot op haar knipvellen en met mij mijn Noorse vriendinnen. 
Ja, nog een patroontje van Christa Uithol met een 3d knipvel van ......Marieke natuurlijk. 
In het laatste hobbyjournaal (nr. 71) stond dit mooie patroontje van Betty de Groote (Lichtvlinder). Omdat ik geen verhuiskaartjes meer had en er toch wel eens naar gevraagd wordt, ben ik ermee aan de slag gegaan. Heb bewust nog geen tekst geplaatst in het labeltje onderaan de kaart. Ik kan de kaart dus gebruiken voor meerdere doeleinden. Ja, jullie raden het al, knipvel van Marieke. Geborduurd met Chrissie garen en Madeira garen. 
In Duitsland woont een lieve vriendin en haar man vindt het helemaal geweldig om kaarten te prikken. Dat doet hij natuurlijk voor haar, maar ik word ook door hem verwend. Hartelijk bedankt Henk. Ik heb er weer dankbaar gebruik van gemaakt en dit mooie kaartje tevoorschijn getoverd. Het groene garen is van Mettler en het rode van Madeira. En het knipvel......van Marieke natuurlijk. Samen met mijn Noorse vriendinnen ben ik een goede afnemer.
Ben heel benieuwd wat jullie er allemaal weer van vinden.
Fijne dag vandaag!

9 opmerkingen:

Karin zei

Hello Ans,
Wat ben jij weer vlijtig geweest. Prachtig geborduurde kaarten en zo’n diversiteit.
Groetjes en nog een prettige dag gewenst.
Karin

Kitty Dieleman. zei

Prachtige kaarten heb je gemaakt die ronde is wel heel apart zo.

Groetjes Kitty

Miranda Slagboom-de Groot zei

wat een mooie kaarten heb je gemaakt
groetjes miranda

Thea zei

Hoi Ans

Prachtige kaarten allemaal, die met het vogelhuisje vind ik helemaal geweldig.

Liefs Thea

CARDS BY JOL AND ART BY JOL zei

je hebt in ieder geval niet stilgezeten.
prachtige creaties heb je weer gemaakt, zietten heel wat uurtjes in,maar schitterend borduurwerk.

groetjes jolande

Caroline zei

Hallo Ans, wat een productie daar in het hoge noorden !!! Prachtige kaarten, wat kan je ook mooi borduren. De hondenboekenleggers heb ik allemaal gelamineerd, ik leg er 5 in een hoes en strijk dan met mijn strijkbout erover, daarna snij ik ze uit en dan nog een keer strijken op de hoogste stand. In de lamineermachine kreeg ik bubbels erin, dat is niet mooi, de plaatjes op mijn papier zijn een beetje verhoogd en glitterig, misschien kwam het daardoor maar met de strijkbout ging het super !!! Het is trouwens heeeel koud hier, vriest dat het kraakt en zo'n schrale oostenwind, brrrr, zonnetje was alleen lekker als je achter glas binnen zit. Ik ga weer verder zwijmelen met memories, blijft een leuk programma ! Groeten Caroline

Anita zei

Nou Ans wat moeten wij er van vinden? Geweldig toch en zo mooi geborduurd.
Leuk dat je noorse vriendinnen lekker meedoen.

Gr. Anita

Mieke zei

Wat een mooie kaartjes heb je geborduurd. Schitterend zeg.

ben hier gekomen via het blog van Nicole. Leuk hoor. Ben gelijk volger bij je geworden.

Wens je een fijne dag.

gr. Mieke

http://hethobbyhoekje-vanmieke.blogspot.com/

yaranore zei

leuke kaarten heb je weer gemaakt Ans.
Morgen op het HJ weer een nieuw sketch, doe je weer mee?
Gr Nel