maandag 28 maart 2011

Vanmiddag lekker in het zonnetje zitten plakken

Als ik 's avonds op de bank zit en ik wil niet in slaap vallen, dan ga ik lekker zitten borduren. Weet niet of jullie dat ook doen, maar voor mij is het een goede remedie.
En op een gegeven moment heb je dan natuurlijk van alles in een envelop of plastic zakje zitten en dat moet een keer verwerkt worden.
Dus toen het zonnetje vanmiddag lekker scheen, ben ik er maar eens voor gaan zitten met deze 4 kaarten als resultaat.
Dit is een patroontje van Christa Uithol en ik heb het geborduurd met Mettler garen nrs. 9921 en 9976.
En natuurlijk het 3d knipvel van Marieke (nr. 2378)


Soms moet ik ook wel eens een verjaardagskaartje voor een lief jongetje maken. Had het lieve Moreheadje al uitgeknipt, maar nog geen geschikt patroontje gevonden (heb er ook nog niet zoveel). Tot ik dit vond. Ook weer van Christa Uithol. Gebruikt garen van Chrissie nr 34 en 26.
Lief he?

Dit voorbeeld stond in een hobbydol. En wel nr. 26 van Jenine Siemerink.
Gebruikt garen nr 34 en 26 van Chrissie en een 3d plaatje van Marieke (nr. 2459)

En last but not least...........een kaartje met een patroontje van uit een hobbydol van Jenine Siemerink. Gebruikt garen nr. 26 en 34.
Knipvel van Marieke (nr. 2434)

Er is weer heel wat te bekijken. En zoals jullie vast al merken, ben ik erg enthousiast over de kleuren van Chrissie nr 26 en 34. Zal binnenkort toch eens wat gaan maken in andere kleuren.
Dus............binnenkort meer!
Ben trouwens wel benieuwd wat jullie er weer van vinden.

donderdag 17 maart 2011

Kaarten met een verhaaltje

Op het blog van Christa Uithol kon je als lid dit patroontje krijgen. Voor de verandering ben ik eens afgeweken van mijn favoriete kleur paars en heb gekozen voor de kleur lichtbruin. Het garen dat ik heb gebruikt is van Chrissie en de stans in de hoeken komt van Marianne Design.
Ben er zelf heel tevreden over. 
Op het blog van Monique kon je ook meedoen aan een borduurwedstrijd. En omdat ik erg van borduren op kaarten houd, was dit niet tegen dovemansoren gezegd. Aan de slag dus. Het kaartje is intussen al onderweg naar Nederland naar mijn zwager, die volgende week 70 jaar hoopt te worden.
Hier ook weer borduurgaren gebruikt van Chrissie en de fles stond op een designvel van Marieke.
Van harte gefeliciteerd Rien 
En het is jullie vast ook wel eens overkomen dat je een mooi hoekje wilt ponsen. Na het borduren mocht ik een nieuwe pons gebruiken van een Noors hobbymaatje en tot 3x toe ging het prima, maar het laatste hoekje....helemaal fout. O jee, weggooien. Nee dus. Laat maar even liggen. Eens nadenken wat ik er nog mee zou kunnen doen.
En zoals je ziet heb ik de hoeken eraf gesneden, de twee helften verbonden met een borderpons van Crealiies, opgefleurd met een plaatje van Marieke met wat lieve vlindertjes erbij. En zo is het toch nog leuk geworden (vind ik zelf).  
Ben natuurlijk wel weer benieuwd wat jullie vinden van mijn creaties.
Fijne dag allemaal.

woensdag 16 maart 2011

Weer een kaartje

Heb weer even tijd gehad om een kaartje te maken. Het patroon is van de club van Chrissie en het knipvel natuurlijk van Marieke. De rand onderaan de kaart heb ik gemaakt met een border van Crealies.

woensdag 9 maart 2011

Weer even wat nieuws

Vorige week was Anne-Berit zo lief om te zorgen dat we op woensdagavond een kaartje konden maken. En dat was maar goed ook, want ik heb jammer genoeg op dit moment niet zo heel veel tijd. Het patroon komt uit hobbydols nr 50. De kleuren die we voor het borduren hebben gebruikt zijn allemaal van Chrissie en wel de nrs. 4, 7 en 11.
Toen we in november op de Kreadoe in Utrecht waren, heeft Anne-Berit deze randjes gekocht bij Crealies. Het designpapier komt van de hobbywinkel in Arendal. Vind het echt een heel feestelijk kaartje geworden.
Jullie ook?
Vanavond is het de beurt aan Ingeborg om te zorgen dat we weer wat moois gaan maken. Ik ben heel benieuwd wat ze voor ons heeft.

dinsdag 1 maart 2011

Maak ik nu reklame?

Jullie weten vast al wel dat ik (en met mij mijn Noorse vriendinnen) een grote fan ben van de knipvellen van Marieke. Heb nu weer 5 kaarten gemaakt en.......................jullie raden het vast al, op iedere kaart een plaatje gebruikt van Marieke. Ben heel benieuwd wat jullie er van vinden.
Op de site van Kiama is er iedere maand een nieuwe uitdaging. En daar heb ik dit kaartje voor gemaakt. Het patroon krijg je dan toegestuurd.
Omdat je toch af en toe ook eens een kaart moet maken voor een man was ik gelijk blij verrast met deze kaart die in het hobbyjournaal nr 71 stond. Het patroon is een ontwerp van Chrissie en het knipvel is van Marieke. Voor de verandering heb ik eens DMC garen gebruikt. 
Vorige week hebben de dames van mijn Noorse club dit kaartje gemaakt. Het is een patroon van Chrissie ook weer uit het hj nr 71. Gebruikt garen ook weer van Chrissie nrs 15,25 en 36.  
Besef nu opeens dat ik wel veel patronen uit hj nr 71 heb gebruikt. Maar dit patroon van Jenine vond ik ook helemaal geweldig. En nu maar hopen dat mijn Noorse vriendinnen het met me eens zijn, want volgende week gaan we dit kaartje maken. Het is een ontwerp van Jenine. Gebruikt garen van Chrissie met de nrs. 13, 15 en 25. 
Marieke heeft ook weer hele lieve babyknipvellen ontworpen. En daar moet je natuurlijk ook eens iets mee doen. Bij een bestelling bij Hobbyvision kreeg je t.g.v. het 5-jarig bestaan een goody-bag. En daar zat een hobbydols boekje van Jenine bij (nr. 26) met dit lieve patroontje. Het was wel veel borduren, maar och als het sneeuwt ga je toch niet naar buiten. En dan kun je lekker bij de kachel en de tv borduren. Ik tenminste wel. 
Ben natuurlijk weer heel benieuwd wat jullie van mijn produktie vinden. En ik beloof jullie dat ik een volgende keer eens een plaatje van een andere designer zal gebruiken.
Fijne dag allemaal.