zondag 6 december 2009

Op vakantie naar Nederland

Eigenlijk moet ik me wel een beetje schamen dat ik 2 maanden niets meer heb geschreven op mijn blog. Maar ik ga proberen om het een beetje goed te maken.
Woon nu al 1,5 jaar in Noorwegen en ik mis hier de hobbywinkels en de hobbybeurzen natuurlijk. En wat is er dan mooier om een bezoekje aan familie in Nederland te combineren met een bezoekje aan de creabeurs in Rijswijk.
De vliegreis verliep prima en voor ik het goed en wel wist, stond ik op Schiphol. Och Noorwegen ligt helemaal niet zo ver van Nederland. Een dik uur vliegen en je bent er. Had een flinke koffer bij me en niet zoveel kleding. Wilde nl heel wat inslaan in Nederland. Voor mezelf, maar ook voor mijn dochter en haar gezin.

Heb de hele week gelogeerd bij mijn zus, die in Den Haag woont. We zijn dan ook samen naar de beurs gegaan en stonden om 10 uur al bij de ingang. Het was nog niet druk en de kraampjes, die ik perse wilde bezoeken, hadden we al aangekruist. Allereerst even gekeken hoe het haken op kaarten nu precies in zijn werk gaat. ’s Avonds heb ik het gelijk uitgetest en het is me gelukt. Dus dat was al niet voor niets.

Had bij een paar internetwinkels al een bestelling geplaatst en die heb ik natuurlijk opgehaald. Scheelt weer mooi in de portokosten.

Omdat ik ook lid ben van het
http://www.hobbyjournaal.nl/ had ik met een aantal dames afgesproken om om 12 uur samen koffie te drinken. Er waren er zelfs een aantal, die speciaal voor mij waren gekomen. Helemaal geweldig vond ik dat. Gezellig zitten kletsen (ja, dat doen wij natuurlijk over onze hobby) en een uurtje was zo voorbij. We hadden intussen ook trek gekregen in wat eetbaars, dus eerst maar even de maag vullen. We namen lekkere sauzijnenbroodjes (kennen ze in Noorwegen niet). Jullie begrijpen dat ik tot het laatste moment op de beurs ben gebleven en intussen heel wat euro’tjes lichter was geworden.

Ben ook nog naar het Zuiden van Nederland gereisd met de trein om daar een aantal vrienden te bezoeken. Van hen kreeg ik ook allerlei leuke knipvellen en andere hebbedingetjes. Geweldig meiden, ik ben er weer blij mee.

Ben nog naar de markt in Wateringen geweest. Is daar iedere week, maar hier in Noorwegen heb ik dat nog niet kunnen ontdekken. Natuurlijk had ik intussen ook het een en ander ingeslagen voor mijn kleindochters. Ze hadden t-shirts, pyjama’s en ondergoed nodig. En de kwaliteit van de Hema is uitmuntend. Dus ook daar heb ik het een en ander achtergelaten.

Mijn jongste broer is in juni 60 jaar geworden en hij had beloofd ons op een etentje te trakteren als ik in Nederland was. Nou die belofte heeft hij ingelost. Ik heb er van genoten hoor Rob. Wat hartstikke gezellig om als broers en zusjes weer eens samen rond de tafel te zitten.

Ben ook nog in Haarlem geweest bij twee vriendinnen. Ook daar weer leuke dingen geleerd v.w.b. kaarten maken. Mijn vriendin woont vlakbij de straat waar mijn man in 1960 ook heeft gewoond. Heb natuurlijk even rondgekeken, maar merkte wel dat ook hier heel veel is veranderd.

’s Avonds hebben we veel gescrabbeld. Oude tijden herleefden en het was hartstikke gezellig. We hebben veel gelachen. Het was al met al een heerlijke week. Ik heb er echt van genoten. En jullie willen natuurlijk weten wat ik allemaal aan hobbymateriaal heb gekocht. Hier en daar heb ik in dit verhaal wat foto's gezet. Leuk om te zien wat ik allemaal gekocht heb.

De dames van mijn woensdagavondclubje waren weer blij dat ik terug was. Maar daarover in een volgend bericht.

3 opmerkingen:

Nicole zei

ja je hebt weer flink ingekocht. Een koffer vol! Kan je weer aan de slag.

hennie8 zei

Hoi Ans
Zo , jij hebt genoeg ingeslagen. De winter kan komen , je verveeld je niet met zo veel spulletjes. Wat zullen daar mooie kaartjes van komen.
Was weer leuk om te lezen.
Fijn weekend allemaal.
Groetjes Jan en Hennie

nini zei

Hallo sis, ook even eenreactie van mij. Wat je vergeet te vertellen, dat we op de crea bij de laatste stand zijn begonnen, daaom was het daar nog niet druk. De meeste mensen beginnen bij stand één, maar jij moest zo nodig bij de laatste beginnen. En Nicole, je hebt gelijk hoor, dat ze een koffer vol mee heeft terug genomen, ze heeft hier ook een koffer laten staan. Altijd makkelijk met wat spulletjes, hoeft je moeder dat de volgende keer niet mee te nmen. Groetjes en tot mails. Mijn reactie is een beetje laat, maar ja, je weet druk druk druk