maandag 12 juli 2010

Nooit te oud om te leren !

Met Kerstmis vorig jaar kreeg ik van mijn Noorse hobbymaatje een paar eigen gebreide sokken. Deze sokken nemen de Noren mee als ze op bezoek gaan bij iemand. De schoenen gaan bij de voordeur altijd uit en dan doen ze die sokken aan. Ze zitten nu dus altijd in mijn tas. Ik neem ze zelfs mee naar Nederland. Handig nietwaar?
Ik vertelde toen dat ik voor mijn kleindochters Noorse truien had gebreid en die wilden ze natuurlijk zien. Ik ben er erg trots op en ze zijn ook schitterend. Maar toen ik vertelde dat ik een voor- en rugpand en mouwen allemaal apart had gebreid, moesten ze wel even lachen. "Ans", zeiden ze, "je moet in het rond breien en dan afknippen". Ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar wie weet komt het er nog wel eens een keertje van.
Eerst maar eens gaan proberen om sokken of kousen te breien met 5 pennen die 20 cm lang zijn. En daar ben ik dus aan begonnen. Een boord breien is niet moeilijk, maar de Noorse vrouwen (en misschien zijn er ook wel mannen) breien toch net weer anders dan wij gewend zijn. Wat een gehannes. Ben wel een aantal keren opnieuw begonnen en nu ben ik zelfs al aan mijn 2e paar bezig. Dit paar is bestemd voor Caitlin, die ze de komende winter heerlijk aan kan doen in haar laarsjes als ze buiten speelt in de sneeuw of als ze een tocht gaat maken in de bossen.
Vinden jullie ze ook goed gelukt?

5 opmerkingen:

marieke zei

Ans , prachtig zijn ze,en de kleur,helemaal geweldig,ze zal er blij mee zijn .

groetjes marieke.

Unknown zei

Ze zijn heel mooi gelukt Ans en wat een heerlijk fel kleurtje voor Caitlin.

Groetjes, JOke

Thea zei

Hoi Ans,

Goed gelukt, lekker kleurtje!

Groetjes
Thea

sieneke zei

Ans

Prachtig de sokken had ze al op hobbyjournaal gezien.

ben jouw volger geworden.

Ik ben diedel op hobbyjournaal.

Groetjes sieneke

Sylvia zei

HOi Ans,

NOu ik vind het toppers van sokken en precies mijn kleur :). Wist je dat je ook breinaalden hebt met een stuk er tussen zodat je helemaal grote stukken kunt breien? Ik heb ooit vol bewondering bij een turkse mevrouw die naalden gezien. Dat zijn naalden en zit een tussenstuk aan vast. Zo zie je maar ;), misschien wel mogelijk, maar denk dat een hele trui dan wel zwaar zou worden.


Groetjes
Sylvia