zondag 31 oktober 2010

Van alles en nog wat

Ook al ga je een weekje op vakantie naar Nederland, dan nog gaat er van alles mee in de koffer om toch maar wat te doen te hebben. En omdat ik voor mijn kleindochter en mijn dochter ook al een lekkere warme muts had gebreid, vond ik het een goed idee om er voor mezelf ook maar eentje te breien. Zo gezegd, zo gedaan. Is heerlijk warm en het lijkt moeilijk, maar is heel makkelijk om te breien. Ik heb met rondbreinaald nr. 6 66 steken opgezet en een lekkere lange boord gebreid. Daarna doorgegaan met rondbreinaald nr 8 en iedere pen een steek "versprongen". Daardoor krijg je dat leuke effect. Als je geen rondbreinaald hebt, kun je natuurlijk ook op 4 pennen breien.
De dames van mijn hobbyclubje vonden het maar niks, dat ze me een week moesten missen. Maar om ze toch bezig te houden, had ik dit kaartje al voorbereid en konden ze lekker aan de slag. Het patroon kun je gratis downloaden op de site van Ann's Paperart. Toen ik terug was, had iedereen de kaart af en ze hadden zelfs nog meer mooie kaarten gemaakt. Leuk om te merken dat ze er plezier in hebben en iedere keer weer uitkijken naar de woensdagavond. 
Een gehaakt kaartje maken, leek me ook wel wat. Haken is niet moeilijk en aan de hand van een fantastische beschrijving van Rina zag ik in het hobbyjournaal nr. 58 dit patroon. Ben er deze week mee aan de slag gegaan en ik vind zelf dat het prima gelukt is. Aanstaande woensdag brengen de dames allemaal een haaknaald mee en gaan ze het ook proberen. Zal geen probleem zijn, verwacht ik.  
Tot slot nog een kerstkaart. Het patroon is van Christa Uithol en ik had het al een tijdje klaarliggen om af te werken. Heb dat vanmiddag eerst gedaan.
Al met al ben ik best wel weer tevreden over wat ik heb gedaan.
Hoop binnenkort de Noorse wanten hier te laten zien, die ik voor mijn dochter aan het breien ben. Is een hele klus, maar het lukt me.
Ben heel benieuwd wat jullie allemaal vinden van mijn creaties.
Groetjes Ans

6 opmerkingen:

Thea zei

Hoi Ans,
Je hebt het weer lekker naar je zin gehad dus in Nederland.
Mooie kaarten heb je weer gemaakt en de muts vind ik ook helemaal geweldig! Heb je daar een patroon van?
Liefs
Thea

CARDS BY JOL AND ART BY JOL zei

Heerlijk zo'n warme muts, ziet er mooi uit.
Ook je kaarten zijn weer prachtig, mooi de kerstklok met gehaakte rand en wederom schitterend borduurwerk.
groetjes jolande

Miranda Slagboom-de Groot zei

nou ans, je hebt je prima vermaakt zo te lezen. bedankt voor je compliment op mijn tasjes. had gezien dat nicole in het team van het derwentblog zit. leuk hoor.
ik ga met mijn moeder op donderdag naar de kreadoe. op zaterdag heb ik een workshop bij anja en anders ben ik het hele weekend op pad. en op donderdag is het ook rustiger dan in het weekend. jammer dat we elkaar niet zien. de dames van je clubje hebben er zeker al veel zin in.
groetjes miranda

Unknown zei

Lieve Ans je doet alsof dat breien zo simpel is maar dat is echt niet zo hoor voor een leek als ik op brei gebied ;-). Je zult een hoop plezier hebben aan je muts de komende winter. De kaarten zijn natuurlijk ook weer erg mooi en je gehaakte randje van de kerstklok is prachtig mooi geworden.

lieve groetjes, Joke

Sylvia zei

Hoi Ans,

Nou die muts ziet er wel lekker warm uit en ik zag bij je dochter al dat het had gesneeuwd eventjes...
En wat een prachtige kaarten heb je allemaal gemaakt :) geweldig!

Hugs
Sylvia

Karin zei

Hey Ans,
Wat een warme muts. Ik brei ook met een rondnaald. Hier in België keken ze hun ogen uit toen ik als kind met een rondnaald breide. (geleerd in Duitsland)Hier kennen ze dat niet. Met 4 of 5 naalden ja.
En je kaartjes zijn weer heel mooi. Mijn voorkeur gaat naar het laatste.
Groetjes
Karin