dinsdag 31 augustus 2010

Heerlijk zitten freubelen vandaag

Maart 2010 was ik in Nederland voor een korte vakantie en natuurlijk ook om de beurs in Rijswijk te bezoeken. Bij de kraam van Marjolein Zweed zag ik heel veel mooie kaarten en allemaal in zwart/wit. En wat doe je dan......jawel je koopt flink wat in en dat gaat in de koffer mee naar Noorwegen.
Wist nog niet precies wat ik ermee ging doen, maar gisteren kwam ik de stapel knipvellen en papier tegen. Ben dus gistermiddag gelijk aan de slag gegaan, maar gisteravond verdween alles snel even in de kast. Want ik kreeg bezoek van twee Noorse hobbymaatjes en na lang nadenken hebben we een weekendje geboekt om in november naar de Kreadoe te gaan. Ze vinden het helemaal geweldig en zijn zo enthousiast, omdat er zoveel te zien en te kopen is. Dat kennen ze hier helemaal niet. Ze gaan dus echt uit hun bol (denk ik!)
Maar vandaag verder gegaan met de kaarten, want morgenavond zet ik alle kaarten, die ik gemaakt heb op tafel en leg papier, knipvellen, plakband enz enz erbij en laat ze zelf eens een keer aan de slag gaan. Wil wel eens zien hoe creatief ze zijn. Maar donderdagmorgen schrijf ik hier wel een update en misschien lukt het me een foto te maken. Wel jammer dat 2 dames er morgen niet zijn.
Ben trouwens ook heel benieuwd wat jullie ervan vinden.

donderdag 26 augustus 2010

Is het nu al herfst?

Voor de 2e les had ik dit kaartje voorbereid. Tenslotte was er de afgelopen dagen heel wat regen gevallen en leek de herfst al in het land te zijn. Maar gelukkig werd ik vandaag wakker met een warm zonnetje.
Het kaartje heeft gestaan in hobbyjournaal nr 34 en het patroon is ontworpen door Jenine Siemerink (Hobbyvision). Het 3d plaatje komt van Natural Beauty nr 308 en heb ik gekocht via internet bij Nellie Snellen.
Ingeborg is een nieuw lid van ons Noorse hobbyclubje. Ze is een kei in het maken van allerlei voorwerpen met quilt. Hier noemen ze dat lapjestechniek. Vind het wel mooi om te zien, maar om zelf te doen.....niks voor mij.
Gisteravond waren we met ons vieren. Liv en Anne-Berit waren er wel en die hebben geen "hulp" meer nodig, dus ik kon alle aandacht aan Ingeborg geven. Omdat ze zelf al zoveel handwerkt, had ze het snel onder de knie. Had al een beetje geholpen deze keer om het kaartje voor haar alvast te prikken. Kon ze gelijk beginnen. Na een uurtje is het tijd voor koffie en thee en daar hoort altijd wat lekkers bij. Had voor de eerste keer "langpanne" gemaakt. Smaakte voortreffelijk en voor ik het besefte was de schaal leeg. Ja, de dames houden van snoepen.
Het was weer een hele gezellige avond. Lekker veel gekletst en ook gelachen.
Maar uiteindelijk is er wel geborduurd. Kaartjes waren natuurlijk niet af toen iedereen om 10 uur weer naar huis ging.
Ben heel benieuwd wat jullie van dit kaartje vinden en of jullie het ook leuk vinden om de belevenissen van "mijn" clubavondje te lezen.

donderdag 19 augustus 2010

Lief poppetje

Na 8 weken vakantie ben ik gisteravond weer begonnen met mijn Noorse hobbyclub. Had de dames vooraf een mailtje gestuurd om niet teveel te eten, want ik had een tractatie bij de koffie. De meesten wisten wel waarom, ja ik was afgelopen zondag en volgens goed Noors gebruik moet je dan lekker snoepen.
We zijn de 1e "les" niet te moeilijk begonnen. Lekker even kletsen over de vakantie en uiteindelijk hebben we toch een kaartje geprikt en is de een gestart met borduren en de ander met het knippen van het plaatje.
Tijdens de koffie hebben we het ook nog even gehad over de grootste hobbybeurs in Nederland nl. de Kreadoe. Daar willen we allemaal eigenlijk wel naar toe. Dus wie weet, kom ik in november Utrecht onveilig maken. Maar ik zal het tijdig laten weten hoor.
Vanaf nu zal ik iedere week het kaartje dat we gemaakt hebben of waar we mee bezig zijn, op deze site zetten. Kunnen jullie een beetje volgen wat we allemaal doen. En misschien binnenkort ook wel een foto van de club als we er allemaal zijn. Dus blijf mijn blog volgen.

maandag 2 augustus 2010

Viooltjes

Het werd weer eens tijd om een kaart te maken. Moet toch ook weer voorbereid zijn als straks de Noorse dames weer op les komen. Ben nu dus druk bezig om leuke patroontjes op te zoeken en er eerst zelf een kaart mee te maken. Woensdag 18 augustus beginnen we 's avonds met deze kaart.
Nog echt een beetje zomers.
In het nieuwe boekje van Anja Zom "wondermooie 3d wenskaarten" kun je deze kaart vinden. Vond het uitsnijden van de driehoekjes even lastig, maar na een paar mislukte pogingen, heb ik het toch voor elkaar gekregen.