woensdag 28 september 2011

Vanavond geen club, maar

een gezellig onderonsje met ons allen bij Ingeborg. Een tijdje terug ben ik al eens langs haar huis gereden. Midden in de bossen. En het zag er in de omgeving echt schitterend uit. Ben dus heel erg benieuwd wat ik vanavond allemaal weer te zien (en te horen) krijg. Denk dat ik mijn fotocamera maar meeneem, dan kan ik alle leuke en gezellige dingen vastleggen voor later.
Natuurlijk kan ik niet stilzitten en heb toch wat geborduurd. Dit kaartje is pas uitgekomen bij Christa Uithol en ik ben helemaal "in de ban" van haar patroontjes. Ik heb het geborduurd met metallic paars en gewoon gemeleerd paars. Is op de foto niet zo goed te zien, maar och het resultaat is geweldig toch? Het knipvel is natuurlijk weer van Marieke.


Zoals jullie in mijn vorige blogberichtje hebben kunnen lezen, ga ik binnenkort een les geven in het borduren op kaarten. Voor de allereerste keer gaan de dames dit kaartje borduren. In het nieuwe boekje van Sjaak van Went is het geborduurd in andere kleuren, maar met dit kaartje wil ik aangeven dat het patroontje ook geschikt is voor een kerstkaart.En dit kaartje vind ik helemaal super. De foto is gemaakt door mijn overbuurman en ik vond hem zo mooi, dat ik gevraagd heb of wij (zijn vrouw en ik) hem mochten gebruiken voor een kaart. We hebben het patroontje geborduurd in zwart en zilver, omdat de vogel (aalscholver) ook zwart is. Heb nog even overwogen om in plaats van zilver de kleur oranje/geel te gebruiken, omdat dat ook in zijn snavel voorkomt. Liv en ik hebben hem gisteren geborduurd en we zijn allebei heel erg trots op het resultaat.


Ben natuurlijk weer heel benieuwd wat jullie vinden van mijn nieuwste creaties.
5 opmerkingen:

Thea zei

Schitterende kaarten laat je weer zien, die met de aalscholver ook! Je weet de kleuren zo mooi te combineren met de plaatjes/foto's. Veel plezier vanavond.

Liefs
Thea

Miranda Slagboom-de Groot zei

Wauw Ans wat ben je lekker aan de freubel geweest. Het zijn plaatjes.
Heb je trouwens van de week nog gemaild over de Kreadoe.
Groetjes Miranda

sieneke zei

Ans je kaarten zijn zoals altijd weer prachtig.
alle past mooi bij elkaar en netjes afgewerkt.

Veel plezier vanavond.

Groetjes Sieneke

marian zei

Hallo Ans,
Wat een prachtige kaarten heb je weer gemaakt.Het patroon van Christa is super en ik vind de kaart voor je workshop ook heel mooi.Precies goed voor beginners.Eenvoudig en toch een heel mooi resultaat.En de kaart met de aalscholver is ook prachtig,de foto en het borduurwerk passen prima bij elkaar.
Gezellige avond en groetjes van Marian.

CARDS BY JOL AND ART BY JOL zei

prachtige kaartjes heb je weer gemaakt Ans, vooral de onderste die vind ik helemaal super, mooi zo strak, heel mooi geborduurd en de foto past er super bij.

groetjes joalnde