zaterdag 24 september 2011

Vandaag een spannende dag, want .....................

samen met mijn Noorse maatje, Anne-Berit, heb ik een demo verzorgd bij mijn hobbywinkel in Arendal. Een tijdje terug was Jorun, de eigenaresse van de winkel, al eens op een woensdagavond bij me geweest en ze was gelijk enthousiast over zoveel mooie geborduurde kaarten. Het idee om eens een cursus “borduren op kaarten” te geven, kreeg dus vastere vormen. Maar nu moesten we de Noorse dames bereiken en interesseren voor zo’n cursus.
Ik gaf aan dat het misschien een idee was om een keer op een zaterdag een demo te verzorgen bij haar in de winkel. De dames konden het dan zelf eens zien. De laatste zaterdag van september wordt er in het winkelcentrum, waar ook de winkel van Jorun is, een “ullfest (wolfeest)” georganiseerd. Er zijn schapen (leuk voor de kids), volop gebreide en gehaakte artikelen en jullie raden het al……hier komen vrouwen op af. Dus een uitstekende gelegenheid om de demo te geven.
Anne Berit en ik kozen een kaart uit het nieuwste hobbydolsboekje van Sjaak van Went, die we op de cursus wilden gaan maken. Op het topic op het hobbyjournaal plaatste ik een idee voor een stappenplan (kreeg heel veel leuke en goede suggesties) en iedere keer als ik een “stap” beschreef, maakte ik gelijk een foto. Zo werd het een handig boekwerkje. Het ligt nu samen met de kaart die we gaan maken in de winkel. Jorun zal er een aantal fotocopies van maken, want dat is een handige leidraad voor iedereen.
Vanmorgen vroeg alle materialen, die je nodig hebt bij elkaar gezocht. Jorun had intussen via haar Noorse grossier een bestelling geplaatst in Nederland en de artikelen lagen ook al in de winkel. Dus was er iemand, die zelf alvast aan de slag wilde, dan kon die haar slag al slaan. We hebben heel veel uitgelegd en aan de hand van het stappenplan kregen de dames al een idee hoe of wat. Ze keken echt hun ogen uit. We hadden natuurlijk ook wat geborduurde kaarten meegenomen, zodat ze een idee kregen wat je allemaal kunt maken.
Het was hartstikke gezellig vandaag en voor we het wisten was de demo voorbij. We hebben heel veel gelachen en de dames waren zo enthousiast. Heel wat aanmeldingen (ik geloof zo’n 16) en de cursusavond wordt gehouden op maandag 17 oktober.
Fijn weekend allemaal.

6 opmerkingen:

Janny van Woerkens zei

Hallo Ans

Wat leuk zeg dat je nu ook demoos kan geven in Noorwegen.Is leuk om te doen he? Je krijgt het straks druk met borduurkaarten maken en is leuk werk.
Ik zit zaterdag in Delft en dan zie je ook weer vele bekenden.Anja is er ook dus wordt weer kwebbelen die dag. Heb totaal 15 kaarten dus daarna komen ze op site te staan.
Trouwens zou je nog in dat gele bruidsjurkje passen????
Anders kreeg je de kaart wel hoor!!!
Nog bedankt voor je lieve reactie.
Groetjes van Janny en een fijn weekend en zonnig weer.

marian zei

Hallo Ans,
Wat leuk dat je al zo goed geintegreerd bent daar in Noorwegen.Geweldig hoor.En wat fijn dat het zo'n gezellige dag is geworden.Voor mij geldt dat eigenlijk ook een beetje in Friesland, ben vanuit het westen hier terecht gekomen omdat ik alleen kwam te staan. Maar
ook bijzonder goed opgenomen door de mensen,ben ook wel lid geworden van een vereniging en zit nu zelfs ook al in het bestuur,en geef ook workshops kaartenmaken.Ik wens je nog heel veel succes met je borduur workshops.Groetjes van Marian

Amarins zei

Leuk om te lezen dat je zoveel dames enthousiast hebt gekregen voor het borduren. Succes met de workshops.
Groeten, Amarins

CARDS BY JOL AND ART BY JOL zei

zo'n dag is inderdaad spannend, het is toch afwachten wat anderen er van vinden, het is dan ook fijn dat er zoveel enthousiaste dames zijn.
de workshop gaat ook vast een succes worden en het is zo leuk om je hobby over te brengen op anderen, veel plezier tijdens de wokshop.

groetjes jolande

Thea zei

Hoi Ans,

Wat ontzettend leuk voor je! Ik wens je heel veel plezier en succes toe met je demo en ook met de cursus. Maar ik denk dat dat wel goed komt in Noorwegen.
Ik ben dan ook benieuwd naar je bericht na je demo, want we willen natuurlijk wel weten wat de Noorse dames ervan vonden.
Nog een heel fijn weekend, het was hier vandaag heerlijk weer hoor en nog geen sneeuw in zicht. Dat zoeken Willem en ik straks met de kerst wel weer op in Oostenrijk. Laat het daar maar met bakken uit de lucht vallen 's nachts.

Liefs
Thea

Miranda Slagboom-de Groot zei

Wat leuk dat je een demo hebt gegevens Ans. Volgens mij is het behoorlijk druk geweest en al zoveel aanmeldingen. Dat moet goed komen met de cursus hoor.
Groetjes Miranda