vrijdag 30 november 2012

Heerlijk op stap geweest

Toen ik vanmorgen wakker werd en aan het ontbijt zat, scheen het zonnetje al heerlijk. Het was echt een dagje om er op uit te gaan en dat heb ik dan ook gedaan. Met de bus naar Arendal (halfuurtje hiervandaan) naar het winkelcentrum Harebakken. Daar zit mijn favoriete hobbywinkeltje en ik had gehoord dat er ook een aantal nieuwe cadeau-winkels geopend waren. En het is zo leuk om daar binnen te lopen en je ziet dan zoveel leuke kerstartikelen. Leuke mokken, kleedjes, kussens enz enz echt teveel om op te noemen. Ja, ze hebben zelfs vitrage met kerstfiguren en overtrekken voor een dekbed met een kerstboom of kerstman erop. Misschien een ideetje om zo’n overtrek te kopen met een kerstman. Heb ik weer een mannetje in bed (zien jullie het al voor je?)

In de bus genoot ik van het uitzicht en hier en daar zag je ook al dat er ijs op de meren stond. Ja, de winter is in het land en als ik het weerbericht mag geloven (en dat doe ik natuurlijk) krijgen we vanaf maandag sneeuw. Maar of het een witte kerst zal worden, dat is nog lang niet zeker. Het wordt voor mij de 5e kerst hier en ik heb één keer meegemaakt dat het een witte kerst was.

Maar nu terug naar mijn uitstapje. Heb een heel erg mooi blok gekocht met designpapier van maja. Echt voor de winter. Kleur bruin en beige. Verder een creatable van Marianne, nl de sneeuwman en een sneeuwvlok. Voor de jongste kleindochter, die vandaag haar 6e verjaardag viert, een “roze” t-shirt met een vrolijk dansend en zingend meisje erop. En toen zag ik opeens een hele leuke vorm om een cake te bakken. Het is een hart. Dus dat ga ik snel eens uitproberen natuurlijk.

Tenslotte nog even binnengelopen bij een handwerkzaak en ook daar heb ik weer mijn slag geslagen. Stof gekocht om te borduren en ik zag daar ook een heel leuk klein gehaakt schaaltje staan. Was zo lief……ja, jullie begrijpen het vast al. Het patroon en garen gekocht en ook daar kan ik weer mee aan de slag.
Heb genoten van mijn uitstapje. En nu is het genieten van de leuke dingen die ik gekocht heb.

Wens jullie allemaal een heel fijn weekend.
Groetjes Ans 

9 opmerkingen:

JOKE zei

Oh wat klinkt dat allemaal gezellig!!! Zal ik de volgende keer met je meegaan???
Liefs Joke

Miranda Slagboom-de Groot zei

Dat klinkt als een heel leuk uitstapje Ans. Je hebt je wel vermaakt volgens mij. Ben benieuwd wat voor moois je met je spulletjes gaat maken.
En natuurlijk gefeliciteerd met je kleindochter.
Hier heeft 't vannacht ook voor 't eerst gevroren.
Groetjes Miranda

Unknown zei

Oh Ans, ik zie je liggen in je bed met een heerlijk warm Kerstman dekbed over je heen ;-). Lekker knus hahaha.
Wat fijn dat je zo'n leuk dagje hebt gehad en zo leuk geslaagd bent met de aankopen. We zullen het wel gaan zien allemaal ;-). Alweer jouw 5e kerst in Noorwegen, wat vliegt de tijd !!!
Fijn weekend en liefs, Joke

Willie zei

Hallo Ans,

Jij hebt je slag weer geslagen,fijn dat je toch weer wat "genieten "kunt,al is het anders,we moeten er maar wat van maken,maar nu met de feestdagen weer voor de deur,weer extra moeilijk.
Je hebt weer wat gekocht om te knutselen,lekker warm bij de kachel en dan laat de sneeuw maar vallen. Hier is het wel erg koud en voorspellen ze ook al winterse buien,van mij mag het weg blijven heb helemaal niets met de winter.
Wens je heel veel freubel en bak plezier.

groetjes Willie

Caroline zei

Goh, je vijfde kerst al ? Wat gaat dat snel ! Veel plezier met je aankopen, hier is de winter ook begonnen, het vroor vanmorgen, alle daken wit, ijs op de waterbak van de vogels ... brrrrr ....

CARDS BY JOL AND ART BY JOL zei

hier scheen het zonnetje ook, deur open gezet en soppen maar, heel wat anders dan jouw dag, heerlijk zo erop uit en ik ben benieuwd naar de creaties die je met je nieuwe buit gaat maken.

groetjes jolande

Corrie zei

Dat klinkt allemaal wel héél gezellig Ans, je hebt jezelf weer lekker verwend, maar goed ook ,want bij jullie zijn de avonden lang hè.
Ik ben benieuwd wat je allemaal gaat maken, dat zien we dan wel op je blog verschijnen.
Ik heb nog even nagedacht over de kerstman op bed.
Nou nee hoor ,ik denk dat ik er niet meer tegen kan haha.Bedankt voor je prachtige verhaal.
Lieve groetjes Corrie

Hennie 8 zei

Hoi Ans
Leuk , zo`n gezellige dagje, had wel mee willen gaan , ha,ha. Ik zie het al voor me , je slaapkamer in kerstsfeer , met een dekbed met een dikke kerstman erop .
En dan nog leuke aankopen.
Ben benieuwd wat je er van maakt.
Fijn weekend , groetjes Hennie

marian zei

Hallo Ans,
Wat heb je je uitstapje leuk beschreven. Zag het helemaal voor me. Fijn hoor dat je met een leuk busritje naar de winkels kunt,en dat er dan ook winkels zijn, waar je de spulletjes vind die je leuk vind.
Veel plezier met je nieuwe aankopen, en slaap er nog maar eens een nachtje over voor je die dikke kerstman op je bed legt. (hahahah)
Groetjes van Marian.