zaterdag 27 februari 2010

Vrolijke lentekaart

Van dit kaartje kun je toch alleen maar blij en vrolijk worden. De viooltjes, die binnenkort weer in de tuin staan (ik hoop ook bij mij hier in Noorwegen) waren geknipt voor dit kaartje.
Het patroontje is van Sjaak van Went (ontwerpt heel veel patronen voor leden van het hobbyjournaal), het garen is van Joy en het 3d plaatje is van Nel van Veen. En het handwerk is door mij gedaan.
Ben er best tevreden over.
Jullie ook?

zaterdag 20 februari 2010

Een roos voor mij !!!

Kreeg vandaag van mijn dochter deze schitterende rode roos. Geweldig bedankt Nicole. Je hebt je mama weer heel blij gemaakt. Ga nog even nadenken aan wie ik deze schitterende roos ga sturen.

maandag 15 februari 2010

Kaart van restmateriaal

Ik had intussen wel wat "restjes blauw en geel" liggen en wilde er wat meedoen.
Heb van blauw een kaart gesneden van 10 cm hoog en 30 cm breed. Op 15 cm komt dan een dalvouw.
De strook geel is 8 cm hoog en ook 30 cm. lang. Heb gerild op 7,5, 15 en 22,5 cm. De linker- en de rechterkant vastgezet op de kaart.


Toen heb ik 4 blauwe vierkantjes gesneden van 5,5 cm. 4 gele vierkantjes van 5 cm en 4 blauwe vierkantjes van 4,5 cm. In de kleinste vierkantjes heb ik een hoekpons gebruikt. Aller op elkaar geplakt, wat vlinders geponst en klaar was mijn kaart. Het meeste werk was het passen en meten. De margrietjes zaten op een knipvel van Marjoleine. Echt een vrolijk kaartje geworden.

Twee nieuwe kaarten

In het weekend weer eens even tijd gehad om een kaart te maken. Sinds een paar weken is er een nieuwe techniek gekomen. De naam: facet borduren. En van een lief kennisje uit Nederland kreeg ik een boekje toegestuurd met een aantal ideetjes om deze techniek toe te passen. Dus heb het gelijk meer eens uitgetest en ik moet zeggen dat het aardig is gelukt.

Ook tijd gehad om mee te doen met een uitdaging op het hobbyjournaal in Nederland. Het papier is van Minds Eye en het past allemaal perfect bij elkaar. Ben heel benieuwd wat jullie van deze nieuwe kaarten vinden.

dinsdag 9 februari 2010

Konfirmasjon

Hier in Noorwegen wordt er heel veel aandacht besteed aan de konfirmasjon. Dat kun je vergelijken met de belijdenis in de N.H. Kerk in Nederland. De konfirmasjon vindt plaats in april/mei en later in het jaar gaan ze nog een keer op een soort van retraite. En bij zo'n gebeurtenis hoort natuurlijk ook een kaart. Deze gaan we binnenkort maken. Op het kaartje wat in de soort van envelop zit, kun je een boodschap schrijven en achterop zit een klein envelopje waarin je eventueel een financieel geschenk kunt stoppen. Het is niet moeilijk om te maken, maar je moet heel veel en goed meten. En dat is toch wel een lastige klus.
De vlinder heb ik uitgeponst met een nieuwe Marthe Stewart pons. De stempel Gratulerer komt van een Noors stempelblad en de bloemetjes (ze zijn echt paars hoor) komen nog uit Nederland. Het papier zat allemaal in een kit, die ik eens een keer heb gekocht in Nederland.
Ben benieuwd naar jullie reactie.

Springkaartje

Hallo allemaal,
Kreeg een beetje de lentekriebels toen het zonnetje zich vanaf zaterdag liet zien. En dat gevoel moest ik natuurlijk ergens kwijt en waar kan dat beter dan in .............. jawel een kaart. De dames van mijn clubje willen graag eens iets doen met een pons. Dat betekent dat ik natuurlijk wel een voorbeeld moet maken. Is gebeurd en ik heb twee springkaarten gemaakt. Ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden. De pons heb ik gekocht hier in Tvedestrand en zit in een doos met nog 7 andere ponsen. Op het ene kaartje heb ik met een nestabilitie een rondje uitgeponst en een bloemetje erop geplakt. Op het andere kaartje heb ik een leuk hoekje geborduurd met natuurlijk ook een lief bloemetje. Ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden.

donderdag 4 februari 2010

Weer een award gekregen


Het is toch helemaal geweldig. Vandaag alweer een award gekregen. Ben er heel erg blij mee.
Heb hem gekregen van http://uglasrede.blogspot.com/
 Leuk om een award te krijgen uit Noorwegen.
Ze heeft werkelijk een schitterende site. Ga er maar eens kijken.

Graag wil ik de award doorgeven aan:
Net als ik vind ze borduren op kaarten ook helemaal geweldig.
En natuurlijk maakt ze ook schitterende scrapkaarten.

De tweede scrapper, die ik blij wil maken met deze award is
Ben al heel vaak bij haar gaan kijken, ook al omdat ze in Breda woont.
En ook zij maakt schitterende creaties.

En de derde scrapper komt ook al uit Breda. De gelukkige is
Miranda, jij ook van harte gefeliciteerd met deze award.
Ik geniet van jouw creaties.

Iedereen van harte gefeliciteerd met deze schitterende award.