donderdag 16 september 2010

Gezellige freubelavond

Hallo allemaal,
Gisteravond weer een hele gezellige freubelavond gehad. Jammer genoeg waren er maar 3 dames, maar we hebben naast het freubelen ook lekker kunnen keuvelen. Na, natuurlijk wel in het Noors. Leer iedere keer weer wat nieuws aan uitdrukkingen of woorden.
We hebben het o.a. gehad over een eland met twee kalfjes, die de laatste dagen onze tuinen komt bezoeken. Ze zijn nl gek op de heerlijke Noorse appeltjes, die er volop aan de boom hangen en wat ze ook zalig vinden, zijn rozen. Mijn overburen hebben op die manier al wat roosjes zien sneuvelen.
De kaart waar we vorige week aan waren begonnen, hebben de dames thuis afgewerkt. En ik moet zeggen dat dat hartstikke goed gaat. Wel leuk dat ze hun kaartje meebrengen en dan mag ik keuren of ze het goed gedaan hebben. Soms geef ik dan nog wel eens een suggestie, maar ik wil ook niet echt de "juffrouw" uithangen. En dat begrijpen ze wel natuurlijk.
Ik had de pakketjes al voorbereid, dat wil zeggen papier bij elkaar gelegd, knipvellen en garen erbij en natuurlijk het patroon.
Na het knippen en prikken zijn ze allemaal begonnen met het borduren van de sterretjes. Een hele klus, want het zijn er echt heel veel.
Intussen had ik gezorgd voor een kopje koffie of thee met natuurlijk lekkere koekjes en snoepjes erbij.
Natuurlijk waren ze niet klaar met hun kaartje, maar volgende week gaan we weer uitgebreid kijken naar de resultaten.
Ben trouwens wel benieuwd wat jullie vinden van mijn kaart.
Fijne dag allemaal.

5 opmerkingen:

Lia zei

Hoi Ans,

Ik vind het een hele mooie kaart hoor, knap werk dat borduren.

Groetjes Lia

Thea zei

Hoi Ans,
Weer een mooie kaart heb je gemaakt!
Groetjes Thea

CARDS BY JOL AND ART BY JOL zei

wat een prachtkaart en wat een werk al die sterretjes, maar het resultaat mag er zijn.
Gezellig hoor zo met je vriendinnen aan de freubel.

groetjes jolande

Caroline zei

Wat een gezellig verhaal heb je weer, een schitterende kaart hebben jullie gemaakt ! Groeten van Caroline en nog bedankt voor de felicitatie voor mijn dochter !

Unknown zei

Heerlijk weer om over je creatieve clubje te lezen Ans en de kaart die jullie gemaakt hebben is echt geweldig mooi. Pas je op met die elanden ;-).

Liefs, Joke