zaterdag 25 september 2010

Lekkere warme trui voor de jongste kleindochter

Ben een paar maanden terug de uitdaging aangegaan om een Noorse trui te breien op rondbreinaalden. Met al die kleurtjes was het nog een hele klus, maar ik ben tevreden over het resultaat.
Vanmorgen heeft ze hem gepast. Stond prima, maar ze vindt hem nu nog te warm. Maar als het straks winter is, zal ze hem graag dragen onder haar winterdress.
Ben nu begonnen aan wanten voor mijn dochter met natuurlijk een Noors patroontje erin. De wanten brei ik ook weer met 5 kleine naalden.

donderdag 23 september 2010

De avonden worden langer, dus .............

De kaart waar we vorige week mee waren begonnen, was door iedereen thuis helemaal afgewerkt en het zag er allemaal geweldig mooi uit. Voor mij natuurlijk heel fijn dat het allemaal zo goed gaat.
Vorige week vertelde Ingeborg dat ze op het internet nu een Noorse website had gevonden, waar je Nederlandse knipvellen kunt kopen. Dus je begrijpt wel dat de dames natuurlijk allemaal op de site zijn gaan kijken en ......ze hebben natuurlijk ook besteld. Deze internetsite heeft er weer een aantal "vaste" klanten bijgekregen.
Vanavond zijn de dames aan dit kaartje begonnen. Ik heb ze het papier gegeven en ze hebben zelf alles gesneden, geprikt enz en toen konden ze na een uurtje gaan beginnen met borduren. Ik had voor iedereen een plaatje van een knipvel van Nel van Veen en omdat alle plaatjes anders waren, moesten ze nu dus zelf ook kiezen welke kleur ze waar wilden gebruiken. En dat ging goed. Echt waar...bij iedereen.
Voor we het wisten was het alweer kwart over 10 en de hoogste tijd om de rommel op te ruimen en naar huis te gaan. Ik weet zeker dat we volgende week weer mooie kaarten te zien zullen krijgen.
Het patroon op de rechterpagina komt uit het hj nr 61 en is van Chrissie, het patroon op de linkerhelft is van een mal van Sjaak. En zoals ik al zei, het knipvel is van Nel van Veen.
Ben weer benieuwd naar jullie reacties., maar ik ben ook wel benieuwd of jullie het leuk vinden iedere week een verslagje te lezen van de freubelavond met mijn Noorse hobbyclub.
Groetjes Ans

donderdag 16 september 2010

Gezellige freubelavond

Hallo allemaal,
Gisteravond weer een hele gezellige freubelavond gehad. Jammer genoeg waren er maar 3 dames, maar we hebben naast het freubelen ook lekker kunnen keuvelen. Na, natuurlijk wel in het Noors. Leer iedere keer weer wat nieuws aan uitdrukkingen of woorden.
We hebben het o.a. gehad over een eland met twee kalfjes, die de laatste dagen onze tuinen komt bezoeken. Ze zijn nl gek op de heerlijke Noorse appeltjes, die er volop aan de boom hangen en wat ze ook zalig vinden, zijn rozen. Mijn overburen hebben op die manier al wat roosjes zien sneuvelen.
De kaart waar we vorige week aan waren begonnen, hebben de dames thuis afgewerkt. En ik moet zeggen dat dat hartstikke goed gaat. Wel leuk dat ze hun kaartje meebrengen en dan mag ik keuren of ze het goed gedaan hebben. Soms geef ik dan nog wel eens een suggestie, maar ik wil ook niet echt de "juffrouw" uithangen. En dat begrijpen ze wel natuurlijk.
Ik had de pakketjes al voorbereid, dat wil zeggen papier bij elkaar gelegd, knipvellen en garen erbij en natuurlijk het patroon.
Na het knippen en prikken zijn ze allemaal begonnen met het borduren van de sterretjes. Een hele klus, want het zijn er echt heel veel.
Intussen had ik gezorgd voor een kopje koffie of thee met natuurlijk lekkere koekjes en snoepjes erbij.
Natuurlijk waren ze niet klaar met hun kaartje, maar volgende week gaan we weer uitgebreid kijken naar de resultaten.
Ben trouwens wel benieuwd wat jullie vinden van mijn kaart.
Fijne dag allemaal.

zondag 12 september 2010

Merry Christmas

Van lieverlee maak ik meer en meer kerstkaarten. En omdat ik er ieder jaar toch een flink aantal wil versturen, moet ik wel zorgen dat ik voldoende voorraad heb. Want eind november is er ook nog een kerstmarkt in Borøy en ik hoop daar ook weer wat kerstkaarten te kunnen verkopen.
Dit patroontje is van Christa Uithol. De bloemetjes heb ik gekregen van een lief hobbymaatje uit Nederland.
En omdat ik helemaal weg ben van de knipvellen van Marieke, prijkt er op de binnenkant een geweldig 3d-plaatje van haar.
De tekst komt van een embossingfolder en de letters heb ik aangezet met een paarse stift.
Ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden.

donderdag 9 september 2010

Begonnen aan de kerstkaarten!

Zo tegen de klok van zevenen gaat de voordeurbel en druppelen mijn Noorse hobbymaatjes weer binnen. Eerst natuurlijk tijd om de kaarten, die vorige week niet "af" waren te bekijken en dan zijn ze natuurlijk weer heel nieuwsgierig wat we vanavond gaan maken.
Ze waren  blij dat we begonnen met de kerstkaarten. Ze willen allemaal dit jaar hun familie en vrienden verrassen met een eigengemaakte kaart. Dus dat wordt de komende tijd het item.
We hebben eerst het groene kaartje gesneden, toen het witte kaartje en daarna geprikt. Voor de ervaren dames geen probleem, maar de nieuwelingen vonden het soms wel moeilijk om precies recht te blijven. Maar dat gaat vast en zeker steeds beter.
Na een uurtje waren we zover dat we konden beginnen met borduren. En toen was het voor mij tijd om te zorgen voor een kopje thee of koffie met wat lekkers erbij. Ja, lekkers is heel belangrijk. Soms denk ik wel eens dat dat nog belangrijker is dan de thee of koffie. Tot een uur of half 10 hebben we lekker zitten kletsen en ook doorgewerkt natuurlijk. Er was geen enkel kaartje af, heb ze dus allemaal naar huis laten gaan met "huiswerk" Eens kijken wat er volgende week te bewonderen valt.
Ben trouwens ook benieuwd wat jullie van mijn kaart vinden.

donderdag 2 september 2010

Wat een gezellige freubelavond


Ondanks dat we gisteravond maar met ons drietjes waren, is het een gezellige freubelavond geworden. Ik had mijn voorbeeldkaarten op de tafel gezet en alles dat we verder nodig hadden, lag binnen handbereik. De beide dames wilden ook wat Nederlandse woordjes leren omdat we over 2 maanden Nederland onveilig komen maken. We gaan 2 dagen naar de Kreadoe. Het was voor mij natuurlijk wel leuk om Nederlandse woorden met een Noors accent te horen. Dat geldt natuurlijk oon andersom.
Op de bovenste foto zie je de kaarten die Tove (spreek uit: Towe)  heeft gemaakt. Ze wilde niet op de foto. De 3e kaart was nog niet helemaal af.
Op de tweede foto staat Anne Berit. Zij heeft 3 kaarten gemaakt en vond het, net als Tove erg gezellig. Je ziet op een kaart van Tove nog een zwart vlakje. Hier gaat ze met een witte pen een leuke tekst voor de Kerst opschrijven. Mijn pen, die een tijdlang niet gebruikt is, weigerde dienst.
Volgende week als alle dames er zijn, gaan we weer borduren. Dat is nog steeds super favoriet.
Ben heel benieuwd wat jullie van de creaties vinden. Leuke reacties (graag in het Noors hahaha) zijn van harte welkom. De dames willen volgende week graag weten wat er allemaal te lezen valt.
Fijne dag verder.